Kürd islamcıları : Kürdlerin hakları anayasal güvenceye alınmalı -///=> ANP
Kürd islamcıları : Kürdlerin hakları anayasal güvenceye alınmalı
2008-03-20  
Kürd islamcıları : İnkar siyaseti terk edilmeli, Kürdlerin temel hak ve özgürlükleri anayasal güvence altına alınmalı
Kürd partileri ErdoÄŸan’ın ‘Kürd Paketini’ deÄŸerlendiriyor (4)
ANP / Roni Alasor / Brüksel, 20 Mart 2008 - BaÅŸbakan ErdoÄŸan 12 milyar dolarlik 'Kürd paketini' açıkladı. 'Paket' 25 yıllık savaşı ve göz yaÅŸlarını dindirebilecek mi ...Kürd siyasi hareketleri ErdoÄŸan’ın 'paketini' deÄŸerlendiriyor...
Türkiye BaÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan geçtiÄŸimiz hafta Kürd coÄŸrafyasında kullanılmak üzere ‘12 milyar dolarlık bir paket’ açacaklarını söyledi.
Federal Kürdistan’a yönelik yapılan en son askeri harekattan hemen sonra açıklanan ‘paket’ Türkiye’de, Kürdistan coÄŸrafyasında ve Kürd sorununu Brüksel ve VaÅŸington’dan yakından izleyen Avrupa BirliÄŸi ve ABD çevrelerinde deÄŸiÅŸik tepkilere neden oldu.
- Peki yeni paket Kürd sorununu, Kürdistan coÄŸrafyasında yaklaşık 25 yıldır süren ve on binlerce insanın yaÅŸamına neden olan savaşı, kan ve göz yaÅŸlarını durdurabilecek mi ...
- Kürd siyasi hareketleri BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın yeni reform paketine nasıl bakiyor ...
- Kürd parti liderlerinin, Kürd sorununun çözümüne, toplumsal barış ve uzlaÅŸmanın saÄŸlanabilmesine iliÅŸkin görüÅŸ ve önerileri nedir ...
Elimize ulaÅŸan bütün Kürd siyasi parti ve örgütlerinin görüÅŸlerini olduÄŸu gibi yayınliyoruz. UlaÅŸamadığımız siyasi örgüt ve çevreler bize görüÅŸlerini araratnewspublishing@hotmail.com e-mail adresi ile ulaÅŸtırabilirler. 
................................................................................
Kürd islami kurumlar :
- Civaka Ä°slami a Kurdistan  : Önce inkar siyaseti terk edilmeli ...
- Partiya Ä°slami a Kurdistan : Kürdlerin hakları Anayasal güvenceye alınmalı
Partiya Ä°slami a Kurdistan (PÄ°K) Genel Sekreteri Hikmet Serbilind : Kürdlerin hakları Anayasal güvenceye alınmalı
Özgür olarak yaÅŸama hakkı yaratılışta fitri bir haktır. Bir inanan müslüman olarak ilk etapta Kürd halkının temel hak ve özgürlüklerinın anayasal garanti altına alınmalısı gerektiÄŸine inaniyoruz. Bunun saÄŸlanmasi için de ilk etapta savaÅŸ durdurulmalı.
Bugün söz Kürd islami organisazyonları olan Partiya Ä°slami a Kurdistan (PÄ°K) Genel Sekreteri Hikmet Serbılınd ve Civaka Ä°slami a Kurdistan (Kurdistan Ä°slam Toplumu) BaÅŸkanı Melle Åžafii’nın.
1990 yılların ortalarına doÄŸru kurulan Partiya Ä°slamiya Kurdistan (PÄ°K)’ın Genel SekreterliÄŸini yapan Hikmet Serbilind BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile aynı yaÅŸlarda ve aynı siyasi-dini gelenekten geliyor.
AKP`nin ‘GüneydoÄŸu paketi’ diye adlandirilan bu 12 Milyar dolarlik paket, anahatlariyla bakildiğında Kürd meselesi`ni çözecek bir paket deÄŸildir. Kuzey Kürdistan’ın geri kalmiÅŸlığının tek temel nedeni Kürd meselesinin siyasi yönde çözümlenememesidir. AKP bunu çok iyi bilmeli ki bölgenin fakir ve geri birakilmasinin tek nedeni, bugüne kadar Kürd`ün inkari doÄŸrultusunda devam eden politikanin neticesidir. Bugüne kadar AKP`nin Kürd meselesini çözecek hic bir programi olmamistir. Birkaç kuruÅŸ parayla, Kürtce televizyon yayini yapmakla bu meseleyi çözemez. AKP bununla kendisini kandiriyor. Bölgeye siyasi yönde bir çözüm paketi sunulmadikca AKP baÅŸka hicbir paketle bu meseleyi çözemez. Bugüne kadar din doÄŸrultusundaki kardeÅŸliÄŸi öne sürerek Kürd halkını kandırmaya çalıştı. Bunu da son seçimlerden sonra ‘tek millet, tek vatan, tek bayrak’ sloganiyla geçmiÅŸteki inkar politikasini devam ettirmistir. AKP, 25 milyon Kürd halkın görmeli bu halkın adı Kürd`tür ve öylede kabul etmeli. Yoksa BaÅŸbakan ErdoÄŸan`in ‘Kürt meselesi yoktur Terör vardir’ sloganiyla bu meseleyi çözemez.
Biz, parti olarak birleÅŸik bağımsız Kürdistan’i savunuyoruz. Bu kurulmadikça Kürd halkının tam özgürlüÄŸe kavuÅŸmasının imkansiz olduÄŸuna inaniyoruz. Bölgede Kürd halki diÄŸer halklar gibi özgür olarak yaÅŸamalidir. Özgür olarak yaÅŸama hakkı yaratılışta fitri bir haktır. Bir inanan müslüman olarak bu hakkimizi savunmayi inancimizin gereÄŸi olarak görüyoruz. Türkiye’de Kürd halkinın haklari Anayasal hak olarak garanti altina alınmadıkça meselenin halledilmesi de imkansiz olur. Ä°lk merhalede Güney Kürdistan örneÄŸinde olduÄŸu gibi Türkiye’de de federasyon bir çözüm olarak görülmelidir. Bunun saÄŸlanmasi için de ilk etapta savaÅŸin durdurulmasi, 12 eylül anayasasının bütünü ile kalkmasi ve genel bir affin çikmasi zaruridir. SavaÅŸsiz bir ortam saÄŸlanmadıkça cözümün gerçekleÅŸmesi de imkansiz görülüyor. Parti olarak nihayi hedefimiz, bağımsız Kürdistan’ın kurulmasi ve bütün islam ülkeler arası sınırların kalkmasi, diktatörlük ve krallıkların son bulmasi, demokratik bir anlayışın hakim olmasidir.
.............................
CÄ°K : Önce inkar siyaseti terk edilmeli ...
Civaka Ä°slami a Kurdistan (CÄ°K, Kürdistan Ä°slam Toplumu) BaÅŸkanı Melle Åžafii :
Bir defa Kürd sorununun, kimlik, kültürel ve siyasi olduÄŸunu dıştalayan bir anlayaşın yüzyılara dayanan Kürd trajedisini çözmezini ummak gerçekçi deÄŸil. Ä°ki de bir açıklanan paketlerle ve bir tv kanaliyla sorun çözülmez.
BaÅŸka bir formülle ifade etmek gerekirse, sanki Kürdler eski KürdmüÅŸ gibi bir yaklaşımla kendi kendilerini kandıriyorlar. Biz Civaka Ä°slami a Kurdistan olarak, AKP ve baÅŸbakan ErdoÄŸan’ı müslüman olarak görmüyoruz. Çünkü bir halkın temel hak ve özgürlüklerini inkar eden ve savaşı mübah gören bir anlayışı bir dini kabul etmek mümkün deÄŸil.

YARIN : HAK-PAR Genel BaÅŸkanı Sertaç Bucak ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) DiÅŸiliÅŸkiler Sorumlusu Ahmet Dere'nin görüÅŸlerini yayinlayacağız.



Print


.
2018-03-07 - 04 :19    Ä°NSANLIÄžA KARÅžI ZULMÃœN DE SONU VAR
2016-12-03 - 17 :56    SABAH`ın REZALETÄ° ve UTANÇ HABERÄ°
2016-01-22 - 16 :31    Qazî MIHEMED: DÜŞMANLARINIZA ALDANMAYIN
2016-01-07 - 15 :30    KÃœRT TARÄ°HÄ°NIN GÄ°ZLÄ° HAZÄ°NELERÄ° AÇIKLANIYOR
2015-05-24 - 00 :52    Osmanlılar ve Acemler Arasında Kürdler
2015-05-24 - 00 :35    “Azeriler ve Ermenilerin Kürdlere karsi soykırımi”
2015-03-28 - 07 :54    Arap şövenistleri Rojavayı nasıl AraplaÅŸtırdı ?
2015-03-28 - 07 :43    Susuz HoÅŸgeldi köyünden BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’na çaÄŸri
2014-12-20 - 08 :33    ÅžENGAL iÅŸit vahÅŸetinden KURTARILDI !
2014-04-26 - 17 :07    Kürt imamlardan Ermenilerin korunması için fetva
2012-12-05 - 16 :43    Ninelerimizin Ermeni komÅŸuları
2012-11-24 - 15 :54    Müslümanlar Ermenilerin nesi olur?
2012-08-18 - 00 :21    Rusya’nın OrtadoÄŸu politikası
2012-04-03 - 02 :37    Sabri Atman : Süryani Soykırımı kabul edilsin
2012-01-17 - 00 :26    Federal Kürdistan’da politik islamin anatomisi
2011-12-28 - 00 :12    Diken : Fıleleri kaybettiÄŸimizde coÄŸrafyamiz da yoksullaÅŸtı
2010-11-21 - 01 :11    Cumhuriyet Kürdlere Ne Kazandırdı?
2009-08-27 - 23 :26    Kafkasya Kürdistan`ının iadesi
2009-02-17 - 02 :45    Burkay : Din-Siyaset iliÅŸkileri-3
2009-02-13 - 01 :44    Burkay: Din-Siyaset iliÅŸkileri-2



About us  |  Contact information
Copyright 2008, ANP. All rights reserved.
Powered by Med Diplomatic