Mistichnata Ugoiztochna Asia : Кюрдският Марко Поло разка -///=> ANP
Mistichnata Ugoiztochna Asia : Кюрдският Марко Поло разка
2008-03-02  
Спомням си много добре, че някои от моите приятели ме питаха защо толкова много се интересувам от този район, - споделя Рони Аласор в "Мистичната Югоизточна Азия". - Истината е, че не мога да дам елементарен и еднозначен отговор.

Mistichnata Ugoiztochna Asia : Кюрдският Марко Поло разказва

"Спомням си много добре, че някои от моите приятели ме питаха защо толкова много се интересувам от този район, - споделя Рони Аласор в "Мистичната Югоизточна Азия". - Истината е, че не мога да дам елементарен и еднозначен отговор. През целия си съзнателен живот съм изпитвал огромно желание да пътувам, да видя, да изживея нови неща и да пиша за непознати места, да отразя техните особености, цветове, красоти, истории, храмове, да пиша за положението на малцинствата, културите и традициите, останали зад завесата на илюзиите." Аласор е норвежки журналист от кюрдски произход (1963). В книгата си разказва за Тайланд, Сингапур, Камбоджа, Индонезия, Виетнам и Лаос (изд. "Сиела"). За приятелите и близките си той е Марко Кюрда - Марко Поло на кюрдите. Обиколил е 200 страни. Пристрастен е към Индокитай. В пътеписите му са пищната екзотика на този край, но преди всичко хората с тяхната история, нрави, вълнения, поминък, с малките им и големи лични и обществени драми. Марко Кюрда не се притеснява да заяви и личното си емоционално отношение към тях.
(http://www.standartnews.com/bg/article)
*****************************
Mistichnata Ugoiztochna Asia
Рони Аласор е норвежки журналист и писател от кюрдски произход, роден през 1963 г. Журналистическата му дейност започва през 1988 г. със статии на политически и социални теми и пътеписи във вестници в Норвегия, Швеция и други страни. През 1999 г. издава първата си книга – Кодово съобщение: Качи се на влака, която съдържа спомените на турски офицери и войници, участвали в окупирането на Кипър през 1974 г. Рони Аласор е член на Съюза на норвежките журналисти и на Международната федерация на журналистите. Живее в Норвегия.
От тази книга ще научите за травестити и проституиращи деца в Тайланд и за изненадващи масажи в тоалетната; за чисти боклуци и забранени бакшиши в Сингапур; за оризищата на Камбоджа, превърнати в "Ниви на смъртта", и за краля, който пази убийците; за някои хора в Индонезия, които живеят в епохата на неолита, и за "уидоу жените" - толкова по-ценни, колкото повече бракове имат; за колонизаторския манталитет във Виетнам - първо построяват моста, после го бомбардират, а също и за легендарния партизански командир Во Нгуен Зиап; за двата милиона тона бомби, хвърлени над "страната на милионите слонове", както наричат Лаос, за Лунния град Виентян и за Луанг Прабанг, град на световните култури
(http://www.bgbook.dir.bg/book)
*******************************************
Mistichnata Ugoiztochna Asia
Норвежкият журналист и писател от кюрдски произход Рони Аласор, роден през 1963 г., гостува в България за премиерата на книгата му "Мистичната Югоизточна Азия". Тя бе представена премиерно на Пролетния панаир на книгата от издателство "Сиела". В книгата става дума за травестити и проституиращи деца в Тайланд и за изненадващи масажи в тоалетната; за чисти боклуци и забранени бакшиши в Сингапур; за оризищата на Камбоджа, превърнати в "ниви на смъртта"; за някои хора в Индонезия, които живеят в епохата на неолита; за колонизаторския манталитет във Виетнам - първо построяват моста, после го бомбардират, а също и за легендарния партизански командир Во Нгуен Зиап; за двата милиона тона бомби, хвърлени над "страната на милионите слонове" Лаос, за Лунния град Виентян и за Луанг Прабанг, град на световните култури.
Рони Аласор е член на Съюза на норвежките журналисти и на Международната федерация на журналистите. Повече от 20 години живее в Норвегия. Там е намерил политическо убежище след дълги митарства след военния преврат в Турция през 1980 г. За първи път посещава България през 1988 г., оттогава почти всяка година идва за ваканция тук. Има дъщеря с българско гражданство и арменски произход.
( Newspaper DUMA : http://www.duma.bg)
********************************
Mistichnata Ugoiztochna Asia
Сред най-колоритните автори, чийто творби за първи път ще станат достояние на българските читатели, е норвежкият писател от кюрдски произход Рони Аласор
който пристигна в София специално за премиерата. Неговата книга "Мистичната Югоизточна Азия", пълна с пикантни подробности от пътуванията му по света, ще бъде представена от ИК "Сиела".
(http://www.novinar.net)
.............................................................
Рони Аласор описа тайните на Азия
Roni Alasor described the secrets of Asia

Изключително интересни и малко познати подробности са събрани в книгата на Рони Аласор "Мистичната Югоизточна Азия" /ИК "Сиела"/. Авторът е норвежки журналист и писател от кюрдски произход, роден през 1963 г. Първоначално статиите му са посветени на политически и социални теми. През 1999 г. издава първата си книга - "Кодово съобщение: Качи се на влака", която съдържа спомените на турски офицери и войници, участвали в окупирането на Кипър през 1974 г.
"Мистичната Югоизточна Азия" разкрива съдбата на стотиците проституиращи деца в Тайланд, перфектната хигиена и забраната на бакшиши в Сингапур, скритите от държавата престъпления в Камбоджа, хората в Индонезия, които живеят в епохата на неолита, "уидоу жените" - толкова по-ценни, колкото повече бракове имат...
Рони Аласор е описал не само екзотичните традиции на народите, населяващи тази част от Азия, но и социалните проблеми, обричащи ги на мизерия.
(http://www.novinar.net)
 
*****************************
Мистичната Азия

Ð’ тази книга Рони Аласор побира куп истории – за забранените бакшиши в Сингапур, за оризищата на Камбоджа, превърнати в "Ниви на смъртта”, за краля, който пази убийците, за някои хора в Индонезия, които живеят в епохата на неолита, и за "уидоу жените" - толкова по-ценни, колкото повече бракове имат. Това е книга, която предполага дълго пътуване. Заглавието е на “Сиела”.
(http://www.dnevnik.bg)
********************************


Print


.
2015-11-27 - 17 :26    PÄ°RTUKA WEZÄ°RÊ EÅžO a NU DERKET
2012-04-30 - 01 :46    A NEW BOOK FROM ARARAT PUBLISHING
2010-11-13 - 02 :06    RONI ALASOR : Fetullah Gülen ve Saidi Kürdi Gerçegi
2010-10-05 - 23 :26    Wezire Eso : KURDZANE MEZIN – QANATE KURDO
2010-10-05 - 23 :22    Wezire Eso : KURDZANE MEZIN – QANATE KURDO
2010-10-05 - 23 :17    FETHIYE CETIN: MY GRANDMOTHER
2008-04-08 - 23 :05    Διαταγή:"Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους
2008-03-03 - 02 :38    Meine Reisen durch Südostasien / Boxan Verlag
2008-03-03 - 02 :33    Ukyldens tid ? Hamar pÃ¥ 50-tallet
2008-03-03 - 02 :27    Innenfor Utenfor - Hamar i dag / Ararat
2008-03-03 - 02 :19    Gizemli GüneydoÄŸu Asya seyahatnamesi / Ararat
2008-03-02 - 19 :45    Mistichnata Ugoiztochna Asia : Кюрдският Марко Поло разка
2008-03-02 - 19 :40    GÄ°ZEMLÄ° GÃœNEYDOÄžU ASYA / Ceylan Yayınları
2008-03-02 - 18 :12    Åžifreli Mesaj : Trene Bindir



About us  |  Contact information
Copyright 2008, ANP. All rights reserved.
Powered by Med Diplomatic